knowledge-chronic-cough

10 Questions to Test Your Medical IQ

knowledge-chronic-cough

How much about chronic cough do you know? Do you suffer from persistent coughing or a nagging itch at the back of your throat? How about a friend? A loved one? A colleague?

Knowledge is power. Knowing what your symptoms mean can help to restore health and happiness!

So…do you consider yourself a medical wizard? Test your knowledge today!

 

Take the Chronic Cough Quiz!

  1. The word “chronic” in “chronic cough” means:
    • A. Curable
    • B. Long-term
    • C. Controllable
    • D. Underlying Conditions
  2. Adult women and men, as well as children, experience chronic cough:
    • A. True
    • B. False
  3. Who is affected most by chronic cough?
    • A. Pregnant women
    • B. Women age 45 years and older
    • C. Men
  4. Chronic Cough will usually get better or go away by itself:
    • A. True
    • B. False
  5. Cough Reflex, the body’s involuntary defense response that produces cough, lives in:
    • A. Lungs
    • B. Chest
    • C. Throat
    • D. Brain and Nervous System
  6. Chronic Cough symptoms can include:
    • A. Cough less than eight (8) weeks
    • B. Headache
    • C. A feeling like something is stuck in the back of your throat
  7. Which conditions are not consequences of Chronic Cough?
    • A. Urinary incontinence
    • B. Depression
    • C. Anxiety
    • D. Arthritis
  8. Which words and/or phrases describe why people with Chronic Cough finally see a Cough Specialist Doctor?
    • A. Worry: They or their family and friends are worried that the cough is a sign of a serious underlying condition
    • B. Annoying: The repetitive and persistent cough is annoying
    • C. Embarrassing: The embarrassment associated with interrupting others’ enjoyment of theatre, church, and other social gatherings results in the person with cough avoiding social situations and feeling anxious and/or depressed due to social isolation
    • D. Professional Challenge: Oral presentations, sales calls, and relationships are interrupted by coughing and throat clearing triggered by dry throats from talking; colleagues do not want to work with you
    • E. All of the Above
  9. How is Chronic Cough diagnosed?
    • A. Rhinoscopy exam by a Cough Specialist Doctor using an advanced diagnostic tool to examine your nasal passages, sinuses and voice box
    • B. Comprehensive medical history
    • C. Chest X-Ray
    • D. All of the above
  10. Chronic Cough can be effectively treated with:
    • A. Over the counter and/or prescription medications
    • B. Voice Exercises
    • C. Diet
    • D. All of the above

So….how many questions did you answer correctly? Check your answers below:

Answers: 1. B, 2. A, 3. B, 4. B, 5. D, 6. C, 7. D, 8. E, 9. D, 10. D

Now you know a little more about chronic cough. Sign up for our newsletter to learn more and how you can help someone who might be suffering from this little understood and often misdiagnosed problem.

1 reply
  1. Center For Cough
    Center For Cough says:

    Thank You for visiting Center for Cough and reading our blog. Your situation may benefit from seeing a Cough Specialist doctor. Please call Center for Cough – we would be happy to help. Best wishes.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.